Директорът на сектор “Културно-исторически ценности  в Главна дирекция “Национална полиция“ Ангел

...
Директорът на сектор “Културно-исторически ценности  в Главна дирекция “Национална полиция“ Ангел
Коментари Харесай

Папалезов е с обвинение за участие в престъпна група на Божков

Директорът на бранш “Културно-исторически полезности "   в Главна дирекция “Национална полиция “ Ангел Папалезов е упрекнат за присъединяване в проведена незаконна група за трафик на културни полезности.

Ръководител на групата е намиращият се в Дубай Васил Божков, сподели Валентина Маджарова - изпълняващ длъжността началник на Специализирана прокуратурата. По решение на наблюдаващия прокурор наложената мярка за неотклонение на Папалезов е подписка.

Според Маджарова не е имало навлизане в Министерство на вътрешните работи. Претърсен е бил единствено кабинетът на Папалезов.

" Този български жител в никакъв случай, по никакъв мотив, в хода на това досъдебно произвеждане, а и бих споделила, в хода на кое да е, не е бил арестуван, в това число и за 24 часа. Не е прецедент Специализирана прокуратура, а може би и други прокуратури в страната, да подвеждат под наказателна отговорност полицейски чиновници. Не бих споделила, че това е нещо, което се случва за първи път. Напротив, бих споделила противоположното. Специализирана прокуратура е формирала обвинителна теза във връзка с много по-високопоставени полицейски чиновници ", каза Маджарова.

" Истинско безумство е, тъй като този човек (Васил Божков - бел. ред.) не го познавам. Познавам чиновници на фондация „ Тракия “, само че това е обвързвано с осъществяване на служебните ми отговорности през годините. Работя по линия „ Културно завещание “ от 2003 година насам. Ще е професионален позор, в случай че не ги познавам и не съм се срещал с тези хора. Със Спецпрокуратурата и следствието в годините обратно сме имали сполучливи акции. При една от най-хубавите персонално наблюдаващ прокурор ми е била Сийка Милева, където триумфът е интернационален ", каза Папалезов пред bTV.

" Постановлението е кухо. Толкова кухо, та чак дрънчи от него. Единствено и единствено е посочен ръководителят на групата и са показали, че в тази група вземат участие над 10 лица. Изреждат се много членове от Наказателния кодекс, множеството от които касаят културно-историческо завещание “, изясни юристът на Папалезов.

Директорът на бранш “Културно-исторически полезности " бе назначен предходната седмица от служебния вътрешен министър Бойко Рашков като член на екипа, проверяващ информацията за злоупотреби със специфични разследващи средства (СРС).

С позволение на Специализирания углавен съд на 1 юни е било осъществено и претършуване в кабинета на Папалезов в постройката на Министерство на вътрешните работи.

Рашков удостовери тази информация късно вечерта на 31 май. Той разяснява, че " прокуратурата напълно намерено се намесва в работата на Министерство на вътрешните работи ", тъй като не желае да се ревизира случая с евентуалното нелегално подслушване на 32-ма политици около парламентарните избори на 4 април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР